II. Hamp og Cannabis: Hvad er forskellen?

Biologisk set tilhører både hamp og cannabis den samme art, kaldet Cannabis Sativa.

Det betyder at den officielle opdeling mellem disse sorter kun afhænger af de THC grænser der er sat i hvert land.

For eksempel er alle Cannabis Sativa sorter med <0,2% THC klassificeret som hamp i EU. Alt derover er klassificeret som cannabis.

I USA og Schweiz er 0,3% THC grænsen.

Historisk set er hamp allerede blevet dyrket i over 50.000 år som en kilde til fibre. Paleolitiske og neolitiske folk i Kina, Japan og Europa har brugt det til tekstiler, papir, brændsel, mad og dyrefoder.

Selv USAs præsident George Washington har dyrket hamp. I sin dagbog skrev han at han dyrkede 950 liter hamp til reb og stof i 1765.

På trods af sin nyttighed er hamp ofte blevet associeret med sin slemme fætter, cannabis.

I 1937 blev det med Marijuana Tax loven forbudt at dyrke Cannabis Sativa i USA, hvilket ødelagde en hel industri. Hamp var inkluderet på trods af at det ikke er psykoaktivt, og der var store protester i offentligheden.

Interessant nok så brugte den amerikanske regering hamp under verdenskrig, til produktion af uniformer og reb. Marijuana Tax loven blev suspenderet og lokale landmænd blev opfordret til at dyrke hamp på trods af det tidligere forbud. Kampangen blev kaldt "Hamp for Sejr".

I forhold til international politik udgav FN Narcotic Drugs Convention i 1961, og erklærede cannabis et reguleret stof, imens hvert land måtte træffe sin egen beslutning vedrørende industriel hamp.

I dag tillader de fleste lande dyrkning af hamp, så længe det indeholder mindre end 0,2% eller 0,3% THC.

Dette betyder at hampeprodukters popularitet nærmer sig sin tidligere storhedstid - tekstiler, byggematerialer, hampefrøolie, protein, te og mange andre produkter er tilbage på markedet. Den nye hampekosttilskudsniche, især CBD, er i særdeleshed den mest interessante.

Dyrkning af psykoaktiv (THC-høj) cannabis er stadig forbudt i det meste af verden, ud over Uruguay og Canada.

H Drop sælger kun produkter fremstillet af hamp.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjor